Transformarea demisolului intr-un spatiu locuibil – ce presupune

Conversia unui subsol/demisol intr-un spatiu locuibil poate fi extindere avantajoasa any proprietatii, venind cu o noua camera within cadrul locuintei. Cu toate acestea, inainte de a new hotari avantajul investitiei, trbuie sa luati inside considerare cateva aspecte esentiale.

Iluminarea

[poze demisol case]

In cazul in treatment doriti sa va transformati subsolul sau demisolul intr-o camera intunecata rezervata unui spatiu de vizionare filme sau un spatiu de petreceri, iluminarea naturala nu va fi necesara. Throughout schimb, daca urmariti sa transformati acest spatiu intr-un locuibil, o bucatarie sau un loc de studiu, amplasarea de ferestre va face parte din lista de prioritati.

Bineinteles, chiar si within cazul unui demisol, iluminarea naturala nu va fi exceptionala. Throughout firme constructii case la rosu acest caz, se poate realiza un acces separat din exterior prin escavare. Eliberand astfel pamantul de langa casa, va veti putea instala vitraje prin care poate patrunde necesarul de lumina pentru o camera.

Problema umiditatii

In general, casele noi sunt prevazute cu sisteme de canalizare si hidroizolatii exterioare ce pastreaza subsolul uscat. Cu toate acestea, multe dintre casele vechi nu beneficiaza de acest avantaj, iar camerele subsolului au, within general, o umiditate ridicata.

Din fericire, exista o multitudine de solutii de hidroizolare interioara si exterioara. Din pacate, acestea pot ajunge la un pret considerabil. Cu toate acestea, hidroizolarea subsolului sau demisolului pentru locuire este unul dintre cele mai importante aspecte.

Cel mai frecvent utilizate metode de hidroizolare sunt:

Inchiderea cu ciment – care impiedica infiltrarea apei inside subsol, imbinandu-se perfect cu peretele de zidarie.

Membrana hidroizolanta – aceasta se aplica peste tot (pereti, tavan, pardoseala), dupa treatment se placheaza cu gips-carton.

Incalzirea

Avand throughout vedere ca demisolurile sunt spatii ingropate, este regular ca temperatura interioara sa fie mai mica decat within restul casei. Asadar, daca doriti sa realizati o conversie a new acestui tip de spatiu, va fi nevoie de instalarea unui sistem de incalzire eficient. Incalzirea corect instalata va preveni, de asemenea, formarea condensului.

Poate unul dintre cele mai eficiente sisteme de incalzire il reprezinta cel amplasat sub pardoseala. Cum aerul cald se ridica within mod natural, acest sistem isi poate dovedi rapid eficienta. Amplasarea unei retele de tevi sub toata suprafata podelei poate incalzi camera la maxima capacitate. Cu toate acestea, productivitatea acestei metoda vine si ea, la un pret destul de mare.

Cea mai simpla metoda de incalzire poate fi reprezentata de instalarea clasicelor radiatoare. Acestea pot fi racordate la sistemul de incalzire deja existent, fara interventii constructive majore.

Va veti gandi probabil ca facturile pentru incalzire vor creste substantial. Nu neaparat. Asta daca luati in considerare si termoizolarea noii camere. Peretii si pardoseala vor necesita o termoizolare suplimentara petru the evita pierderile de caldura. De asemenea materialul termoizolant trebuie sa fie compatibil cu cel pe treatment il utilizati pentru hidroizolatie.

Write a comment

Comments: 0